Τα βότανα και μυρωδικά που προσθέτουμε στις σαλάτες,
Εντάσσοντας λοιπόν φρέσκες σαλάτες με μυρωδικά στη διατροφή μας, θωρακίζουμε την υγεία μας και απολαμβάνουμε γεύσεις γεμάτες ζωντάνια και φρεσκάδα.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε 5 συνταγές για δροσερές καλοκαιρινες σαλάτες
1. Παραδοσιακή Ελληνική Σαλάτα με Φέτα
Υλικά:
-
3 ντομάτες κομμένες σε φέτες
-
1 αγγούρι σε φέτες
-
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
-
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
-
150 γρ φέτα, σε μεγάλα κομμάτια
-
10-15 ελιές Καλαμών
-
3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κ.σ. ξύδι ή χυμό λεμονιού
-
Ρίγανη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2. Σαλάτα με Κινοά, Αβοκάντο και Ντομάτα (χωρίς φέτα)
Υλικά:
-
1 φλ. βρασμένη κινόα
-
1 ώριμο αβοκάντο σε κυβάκια
-
2 ντομάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
-
1 μικρό αγγούρι σε κυβάκια
-
1/2 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
Χυμό 1 λεμονιού
-
Αλάτι, πιπέρι και φρέσκο μαϊντανό
3. Σαλάτα με Καλαμπόκι, Φασόλια και Κόκκινη Πιπεριά
Υλικά:
-
1 κονσέρβα καλαμπόκι στραγγισμένο
-
1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια στραγγισμένα
-
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
Χυμό 1 λεμονιού
-
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά
4. Σαλάτα με Καρότο, Μήλο και Ρέγκα (χωρίς φέτα)
Υλικά:
-
2 μεγάλα καρότα τριμμένα
-
1 μήλο τριμμένο
-
100 γρ ρέγκα σε κομματάκια (ή καπνιστό σολομό)
-
2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
-
1 κ.σ. μέλι
-
Χυμό λεμονιού
-
Αλάτι, πιπέρι
5. Σαλάτα με Αγγούρι, Γιαούρτι, Δυόσμο και Ντομάτα
Υλικά:
-
1 μεγάλο αγγούρι ψιλοκομμένο
-
2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
-
200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 σκελίδα φρέσκο σκόρδο ψιλοκομμένο
-
Φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
-
Αλάτι και πιπέρι
6.Σαλάτα με Μαρούλι, Ρόκα, Μπέικον, Καλαμπόκι και Kerrygold Regato
Υλικά:
-
3 φλιτζάνια μαρούλι ψιλοκομμένο
-
1 φλιτζάνι ρόκα
-
100 γρ. μπέικον, τραγανό, κομμένο σε κομμάτια
-
1 φλιτζάνι καλαμπόκι βρασμένο ή κονσέρβας (στραγγισμένο)
-
50 γρ. Kerrygold Regato, κομμένο σε μικρούς κύβους ή τρίμματα
-
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, λεπτοκομμένο (προαιρετικά)
-
1/2 αγγούρι σε φέτες (προαιρετικά)
-
2 κουταλιές της σούπας ξίδι βαλσάμικο
-
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι ή ζάχαρη (προαιρετικά, για να ισορροπήσει το ξίδι)
Εκτέλεση:
-
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ανακάτεψε το μαρούλι με τη ρόκα.
-
Πρόσθεσε το τραγανό μπέικον, το καλαμπόκι, το Kerrygold Regato και το κρεμμύδι (αν βάλεις).
-
Σε ένα μικρό μπολ, ετοίμασε το ντρέσινγκ ανακατεύοντας το ξίδι βαλσάμικο, το ελαιόλαδο, το μέλι (αν βάλεις), αλάτι και πιπέρι.
-
Ρίξε το ντρέσινγκ πάνω στη σαλάτα και ανακάτεψε καλά.
-
Σέρβιρε αμέσως και απόλαυσε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου