Υλικά συνταγης
1 κιλό πράσινα φασολάκια (κατά προτίμηση φρέσκα,όχι κατεψυγμένα)
1 κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
2 φρέσκιες ντομάτες
2 πιπεριές κόκκινες
3 μέτριες πατάτες
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1.5 με 2 φλυτζάνια νερό (ανάλογα την χύτρα) ,εγώ τα βράζω στη χύτρα για πιο γρήγορα
Χυμός τομάτας περίπου μισό ποτήρι νερού
δάφνη, 1 φύλλο
Αλάτι,κόκκινο πιπέρι καγιεν (καυτερό) ,κανέλλα μισό κουταλάκι του γλυκού
Διαδικασία παρασκευής
Ρίχνω στην κατσαρόλα που έχω βάλει στη φωτιά, το μισό λάδι και προσθέτω το κρεμμύδι και 1 σκελίδα σκόρδο που έχω ψιλοκόψει καθώς και τις πιπεριές σε ροδέλες Τα αφήνω 4-5 λεπτά να ξανθύνει το κρεμμύδι και ρίχνω μέσα τα φασολάκια .Ανακατεύω για λιγο και ρίχνω το χυμό από τις δυο τομάτες που έχω αλέσει στο multi μαζί με δυο σκελίδες σκόρδο.Ρίχνω και το χυμό τομάτας συν 1 τομάτα κομμένη σε κύβους και τελευταία τις τρεις πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια.Προσθέτω το υπόλοιπο ελαιόλαδο,το νερό όσο πάρει ανάλογα το μέγεθος της χύτρας,( να μην είναι πολύ ,δεν χρειάζεται να σκεπάζει τα φασολάκια). Προσθέτω τη δάφνη ,κανέλλα,αλάτι και το πιπέρι καγιέν και σφραγίζω τη χύτρα στη θέση 1.
Αφήνω στη φωτιά για 10 λεπτά περίπου ανάλογα την χύτρα και σβήνω. Περιμένω να φύγει ο ατμος και την ανοίγω. Αν έχει μείνει αρκετό νερό στη σάλτσα βράζω με ανοικτο καπάκι για περίπου 5 λεπτά ακόμη. Σβήνω τη φωτιά και αφήνω να κρυώσει. Σερβίρω στο πιάτο γαρνίροντας με λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό. Καλή σας όρεξη...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου