Προετοιμασία: 25 λεπτά | Ψήσιμο: 50 λεπτά | Μερίδες: 6
Υλικά
-
3 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε κύβους
-
3 πατάτες, κομμένες σε λεπτές ροδέλες
-
200 γρ. ζαμπόν, κομμένο σε κυβάκια
-
250 γρ. τυρί Gouda τριμμένο
-
250 γρ. Kerrygold τριμμένο (ή άλλο τυρί κρέμα)
-
3 αυγά
-
250 ml κρέμα γάλακτος (ή 150 ml κρέμα + 100 ml γάλα για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα)
-
3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
Αλάτι & πιπέρι
-
Λίγη ρίγανη ή βασιλικό
Εκτέλεση
-
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους και τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες. Τις αλατίζουμε ελαφρά.
-
Στρώνουμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες σε ταψί με λαδόκολλα, τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.
-
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
-
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος (και λίγο γάλα αν θέλουμε πιο light αποτέλεσμα).
-
Σε πυρέξ στρώνουμε πρώτα τις πατάτες, μετά τις μελιτζάνες, ρίχνουμε κομμάτια ζαμπόν λίγο Gouda και kerrygold και επαναλαμβάνουμε αλλη μια στρωση πατάτας,μελιτζάνες,ζαμπόν και τυρι.
-
Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα με τα αυγά και την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο Gouda και kerrygold
-
Ψήνουμε στους 180°C για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να φουσκώσει.
-
Αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά πριν το σερβίρισμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου