20 Φεβ 2020

Χοιρινό με Σέλινο στη Χύτρα Ταχύτητας!

    


Μια κλασική ελληνική, χειμωνιάτικη συνταγή, που συνδυάζει το χοιρινό με το αρωματικό σέλινο και ένα ελαφρύ αυγολέμονο.Ιδανικό γεύμα για μέρες με επίσημη περίσταση όπως χριστούγεννα ή πρωτοχρονιά καθώς επίσης για ένα κυριακάτικο γεύμα. Η χύτρα ταχύτητας μειώνει στο μισό τον χρόνο μαγειρέματος, χωρίς να χάνει τίποτα από τη γεύση της.


Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 κιλό χοιρινό (σπάλα ή μπούτι) κομμένο σε μερίδες

  • 1 κιλό σέλινο (πλυμένο, κομμένο σε κομμάτια)

  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

  • 2 καρότα σε ροδέλες (προαιρετικά)

  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

  • 1 ποτήρι λευκό κρασί

  • 2 ποτήρια νερό ή ζωμό

  • Αλάτι, πιπέρι

  • Χυμός από 2 λεμόνια

  • 2 αυγά (για το αυγολέμονο)


Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στη χύτρα και σοτάρουμε το χοιρινό από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει.

  2. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα, σοτάρουμε για λίγα λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.

  3. Ρίχνουμε το νερό ή τον ζωμό, αλατοπιπερώνουμε, κλείνουμε τη χύτρα και μαγειρεύουμε για15-20 λεπτά από τη στιγμή που θα σφυρίξει.

  4. Ανοίγουμε τη χύτρα, προσθέτουμε το σέλινο και ξαναμαγειρεύουμε κλειστό για άλλα 7-10 λεπτά.

  5. Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο: Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε σιγά-σιγά τον χυμό λεμονιού και κατόπιν λίγο-λίγο ζουμί από το φαγητό για να μην κόψει.

  6. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, κουνάμε τη χύτρα (δεν ανακατεύουμε με κουτάλα) και αφήνουμε για 2-3 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά.


Συμβουλή

   Αν δεν θέλεις αυγολέμονο, μπορείς απλά να προσθέσεις περισσότερο λεμόνι στο τέλος για μια πιο ελαφριά εκδοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: