Υλικά (για 4 άτομα)
-
1 κιλό χοιρινό (σπάλα ή μπούτι) κομμένο σε μερίδες
-
1 κιλό σέλινο (πλυμένο, κομμένο σε κομμάτια)
-
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-
2 καρότα σε ροδέλες (προαιρετικά)
-
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
-
1 ποτήρι λευκό κρασί
-
2 ποτήρια νερό ή ζωμό
-
Αλάτι, πιπέρι
-
Χυμός από 2 λεμόνια
-
2 αυγά (για το αυγολέμονο)
Εκτέλεση
-
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στη χύτρα και σοτάρουμε το χοιρινό από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει.
-
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα, σοτάρουμε για λίγα λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
-
Ρίχνουμε το νερό ή τον ζωμό, αλατοπιπερώνουμε, κλείνουμε τη χύτρα και μαγειρεύουμε για15-20 λεπτά από τη στιγμή που θα σφυρίξει.
-
Ανοίγουμε τη χύτρα, προσθέτουμε το σέλινο και ξαναμαγειρεύουμε κλειστό για άλλα 7-10 λεπτά.
-
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο: Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε σιγά-σιγά τον χυμό λεμονιού και κατόπιν λίγο-λίγο ζουμί από το φαγητό για να μην κόψει.
-
Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, κουνάμε τη χύτρα (δεν ανακατεύουμε με κουτάλα) και αφήνουμε για 2-3 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Συμβουλή
Αν δεν θέλεις αυγολέμονο, μπορείς απλά να προσθέσεις περισσότερο λεμόνι στο τέλος για μια πιο ελαφριά εκδοχή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου