Υλικά (για 4–5 άτομα)
500 γρ. φασόλια (μέτρια λευκά)
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
2–3 κλωνάρια σέλινο (με τα φύλλα), ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά (φλωρίνης ή γλυκιά), σε κυβάκια
1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα ή 2 φρέσκες ντομάτες τριμμένες
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 φύλλο δάφνης
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Προαιρετικά: λίγη καυτερή πιπεριά ή πάπρικα
Εκτέλεση σε χύτρα ταχύτητας
Μούλιασμα: Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα φασόλια σε νερό να φουσκώσουν (τουλάχιστον 8 ώρες).
Πρώτο βράσιμο: Στραγγίζουμε τα φασόλια, τα βράζουμε 5 λεπτά, πετάμε το πρώτο νερό.
Κύριο μαγείρεμα: Βάζουμε στη χύτρα τα φασόλια με το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλινο και το φύλλο δάφνης. Κλείνουμε τη χύτρα και βράζουμε για 20–25 λεπτά από τη στιγμή που σφυρίξει.
Προσθήκη πιπεριάς & ντομάτας: Ανοίγουμε τη χύτρα, ρίχνουμε την κόκκινη πιπεριά, τα ντοματάκια, τον πελτέ και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε, κλείνουμε ξανά και βράζουμε για άλλα 8–10 λεπτά.
Σερβίρισμα: Σερβίρουμε ζεστή με χωριάτικο ψωμί και ελιές.
👉 Μικρό μυστικό: Αν θέλουμε πιο δεμένη φασολάδα, πολτοποιούμε μερικά φασόλια μαζί με λίγο ζωμό και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου