Υλικά
-
2 μελιτζάνες, κομμένες σε φέτες
-
2 κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες
-
3 πατάτες, κομμένες σε φέτες
-
2 πιπεριές (μία κόκκινη, μία πράσινη), σε λωρίδες
-
3 ντομάτες ώριμες, τριμμένες
-
1 κρεμμύδι μεγάλο, σε φέτες
-
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
-
150 γρ. Kerrygold βούτυρο
-
200 γρ. τρικαλινό ΦΑΓΕ σε κυβάκια
-
½ φλ. ελαιόλαδο
-
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και μαϊντανός
3 αυγά χτυπημένα με 200 ml γάλα και 150 γρ. λιωμένο Kerrygold (για το μείγμα)
Τρόπος παρασκευής
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
-
Σε ένα ταψί τοποθετούμε εναλλάξ τις φέτες μελιτζάνας, κολοκυθιού, πατάτας και πιπεριάς.
-
Προσθέτουμε από πάνω το κρεμμύδι, το σκόρδο και περιχύνουμε με τις τριμμένες ντομάτες.
-
Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
-
Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά.
-
Στη συνέχεια, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, περιχύνουμε με το μείγμα αυγών το γαλα το τριμμένο kerrygold και το μοσχοκαρυδο και σκορπίζουμε τα κυβάκια τρικαλινό ΦΑΓΕ στο ταψί.
-
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20-30 λεπτά, μέχρι να δέσει το μείγμα και να λιώσει το τυρί.
Ψήσιμο
Συνολικός χρόνος ψησίματος: περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.Ανακατεύουμε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα ώστε να ενωθούν οι γεύσεις. Το αποτέλεσμα είναι ένα μπριάμ με δεμένη σάλτσα, κρεμώδη υφή και απολαυστική γεύση, που σερβίρεται ιδανικά ζεστό με φρέσκο ψωμί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου