Υλικά (4 μερίδες):
-
4 φιλέτα κοτόπουλο
-
250 γρ. μανιτάρια φρέσκα σε φέτες
-
200 ml κρέμα γάλακτος
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
-
½ ποτήρι λευκό κρασί (προαιρετικά)
-
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
-
1 κ.γ. θυμάρι (φρέσκο ή αποξηραμένο)
-
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση:
-
Σοτάρεις το κοτόπουλο σε τηγάνι με λίγο λάδι μέχρι να ροδίσει. Το βγάζεις στην άκρη.
-
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνεις το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Σοτάρεις μέχρι να μαλακώσουν.
-
Σβήνεις με κρασί (αν βάλεις) και αφήνεις να εξατμιστεί το αλκοόλ.
-
Προσθέτεις την κρέμα γάλακτος, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.
-
Ξαναβάζεις το κοτόπουλο στο τηγάνι, χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις 10 λεπτά να δέσει η σάλτσα.
-
Σερβίρεις με ρύζι μπασμάτι ή πατάτες τηγανητές ή ψητές φούρνου. Πασπαλίζεις με μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου