26 Σεπ 2018

🍗 Κοτόπουλο φιλέτο με κρέμα γάλακτος & μανιτάρια

     


      Αν θέλεις ένα πιάτο που συνδυάζει γεύση, κομψότητα και ευκολία, τότε αυτό το κοτόπουλο με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος είναι η τέλεια επιλογή. Το άρωμα του θυμαριού απογειώνει τη σάλτσα και κάνει τη συνταγή αυτή πραγματικά ξεχωριστή. Σερβίρεται ιδανικά με ρύζι ή πατάτες για ένα πλήρες γεύμα.


Υλικά (4 μερίδες):

  • 4 φιλέτα κοτόπουλο

  • 250 γρ. μανιτάρια φρέσκα σε φέτες

  • 200 ml κρέμα γάλακτος

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 1 σκελίδα σκόρδο

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο

  • ½ ποτήρι λευκό κρασί (προαιρετικά)

  • Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

  • 1 κ.γ. θυμάρι (φρέσκο ή αποξηραμένο)

  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση:

  1. Σοτάρεις το κοτόπουλο σε τηγάνι με λίγο λάδι μέχρι να ροδίσει. Το βγάζεις στην άκρη.

  2. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνεις το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Σοτάρεις μέχρι να μαλακώσουν.

  3. Σβήνεις με κρασί (αν βάλεις) και αφήνεις να εξατμιστεί το αλκοόλ.

  4. Προσθέτεις την κρέμα γάλακτος, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.

  5. Ξαναβάζεις το κοτόπουλο στο τηγάνι, χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις 10 λεπτά να δέσει η σάλτσα.

  6. Σερβίρεις με ρύζι μπασμάτι ή πατάτες τηγανητές ή ψητές φούρνου. Πασπαλίζεις με μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: