Οφέλη του Γαύρου για την Υγεία
Επιπλέον, περιέχει σημαντικά μέταλλα όπως ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο και μαγνήσιο, που ενισχύουν τα οστά και το ανοσοποιητικό. Είναι χαμηλός σε θερμίδες και σχεδόν χωρίς υδατάνθρακες, γεγονός που τον καθιστά ιδανικό για όσους ακολουθούν υγιεινή ή ισορροπημένη διατροφή.
Αν ψάχνετε για υγιεινή μεσογειακή συνταγή με ψάρι, ο γαύρος είναι η καλύτερη επιλογή! Πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά, χαμηλός σε θερμίδες και με υπέροχη γεύση, αυτή η συνταγή για γαύρο μαρινάτο στο φούρνο με λαδορίγανη και σκόρδο θα γίνει η αγαπημένη σας.
Υλικά
-
1 κιλό φρέσκος γαύρος (καθαρισμένος)
-
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
-
Χυμός από 2 λεμόνια
-
3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
-
2 κ.σ. ρίγανη
-
Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
-
Καθαρίζουμε τον γαύρο και τον βάζουμε σε ταψί σε μία στρώση.
-
Ανακατεύουμε σε μπολ ελαιόλαδο, λεμόνι, σκόρδο, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
-
Περιχύνουμε τον γαύρο και τον αφήνουμε να μαριναριστεί 20 λεπτά.
-
Ψήνουμε στους 180°C για 30-40 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
Διατροφική Αξία (ανά μερίδα περίπου 200 γρ.)
-
Θερμίδες: 250 kcal
-
Πρωτεΐνη: 28 γρ.
-
Λιπαρά: 12 γρ. (κυρίως καλά λιπαρά από το ελαιόλαδο και το ψάρι)
-
Υδατάνθρακες: 0 γρ.
-
Ωμέγα-3: ~1.5 γρ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου