Υλικά (για 20 κανελόνια)
Για τη σάλτσα μπολονέζ:
-
600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
-
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 καρότο ψιλοκομμένο
-
1 σέλερι (προαιρετικά)
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
450 γρ. ντομάτα κονκασέ
-
2,5 κ.σ. πελτές ντομάτας
-
120 ml κόκκινο κρασί
-
2,5 κ.σ. ελαιόλαδο
-
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο,μπαχάρι,γαρύφαλλο
-
1 φύλλο δάφνης
Για τη γέμιση:
-
250 γρ. Τρικαλινό ΦΑΓΕ
-
150 γρ. Kerrygold Regato τριμμένο
-
1 αυγό
-
Αλάτι, πιπέρι
-
Λίγο μοσχοκάρυδο
Για τα κανελόνια:
-
20 τεμάχια κανελόνια (περίπου 300 γρ.)
Για την επιφάνεια:
-
70 γρ. Kerrygold Regato τριμμένο
-
Προαιρετικά: λίγο Kerrygold βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση
1. Σάλτσα μπολονέζ
-
Σοτάρεις κρεμμύδι, καρότο, σέλερι σε ελαιόλαδο.
-
Προσθέτεις τον κιμά και τον καβουρδίζεις καλά.
-
Ρίχνεις σκόρδο και πελτέ, σβήνεις με κρασί.
-
Προσθέτεις ντομάτα, δάφνη, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι και γαρύφαλλο και σιγοβράζεις για 35-40 λεπτά μέχρι να δέσει ή στη χύτρα για 10 λεπτά.
2. Γέμιση
-
Σε μπολ, ανακατεύεις Τρικαλινό ΦΑΓΕ, Kerrygold Regato, αυγό, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
3. Γέμισμα κανελονιών
-
Με κορνέ ή μικρό κουτάλι, γεμίζεις τα 20 κανελόνια με το μείγμα τυριών.
4. Στήσιμο
-
Σε ταψί, στρώνεις λίγη μπολονέζ στον πάτο.
-
Τοποθετείς τα γεμισμένα κανελόνια.
-
Καλύπτεις με την υπόλοιπη σάλτσα μπολονέζ.
-
Πασπαλίζεις με Kerrygold Regato και (προαιρετικά) λίγο λιωμένο βούτυρο.
5. Ψήσιμο
-
Σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο, ψήνεις στους 180°C για 40 λεπτά.
-
Ξεσκεπάζεις και ψήνεις άλλα 15-20 λεπτά να ροδίσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου