16 Ιουλ 2024

Συνταγή: Κανελόνια φούρνου με γέμιση τυριών και σάλτσα μπολονέζ!!

     


  Θες ένα πιάτο που θα ξετρελάνει τους πάντες; Τα κανελόνια φούρνου με γέμιση τυριών και λαχταριστή σάλτσα μπολονέζ είναι η τέλεια επιλογή. Σήμερα θα τα φτιάξουμε με Kerrygold Regato για πλούσια γεύση και Τρικαλινό ΦΑΓΕ για κρεμώδη υφή.

   Η συνταγή είναι για 20 κανελόνια και θα καλύψει άνετα 4-5 μερίδες. Πάμε να δούμε τα υλικά και τα μυστικά για να γίνει το φαγητό σου ακαταμάχητο!

Υλικά (για 20 κανελόνια)

Για τη σάλτσα μπολονέζ:

  • 600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 1 καρότο ψιλοκομμένο

  • 1 σέλερι (προαιρετικά)

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • 450 γρ. ντομάτα κονκασέ

  • 2,5 κ.σ. πελτές ντομάτας

  • 120 ml κόκκινο κρασί

  • 2,5 κ.σ. ελαιόλαδο

  • Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο,μπαχάρι,γαρύφαλλο

  • 1 φύλλο δάφνης

Για τη γέμιση:

  • 250 γρ. Τρικαλινό ΦΑΓΕ

  • 150 γρ. Kerrygold Regato τριμμένο

  • 1 αυγό

  • Αλάτι, πιπέρι

  • Λίγο μοσχοκάρυδο

Για τα κανελόνια:

  • 20 τεμάχια κανελόνια (περίπου 300 γρ.)

Για την επιφάνεια:

  • 70 γρ. Kerrygold Regato τριμμένο

  • Προαιρετικά: λίγο Kerrygold βούτυρο λιωμένο


Εκτέλεση

1. Σάλτσα μπολονέζ

  • Σοτάρεις κρεμμύδι, καρότο, σέλερι σε ελαιόλαδο.

  • Προσθέτεις τον κιμά και τον καβουρδίζεις καλά.

  • Ρίχνεις σκόρδο και πελτέ, σβήνεις με κρασί.

  • Προσθέτεις ντομάτα, δάφνη, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι και γαρύφαλλο και σιγοβράζεις για 35-40 λεπτά μέχρι να δέσει ή στη χύτρα για 10 λεπτά.

2. Γέμιση

  • Σε μπολ, ανακατεύεις Τρικαλινό ΦΑΓΕ, Kerrygold Regato, αυγό, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.

3. Γέμισμα κανελονιών

  • Με κορνέ ή μικρό κουτάλι, γεμίζεις τα 20 κανελόνια με το μείγμα τυριών.

4. Στήσιμο

  • Σε ταψί, στρώνεις λίγη μπολονέζ στον πάτο.

  • Τοποθετείς τα γεμισμένα κανελόνια.

  • Καλύπτεις με την υπόλοιπη σάλτσα μπολονέζ.

  • Πασπαλίζεις με Kerrygold Regato και (προαιρετικά) λίγο λιωμένο βούτυρο.

5. Ψήσιμο

  • Σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο, ψήνεις στους 180°C για 40 λεπτά.

  • Ξεσκεπάζεις και ψήνεις άλλα 15-20 λεπτά να ροδίσει.


Μικρά μυστικά επιτυχίας

✔ Αν θες πιο πλούσια γεύση, πρόσθεσε λίγο Kerrygold Regato και μέσα στη σάλτσα.
✔ Σέρβιρε με φρέσκο βασιλικό ή μαϊντανό για άρωμα.
✔ Συνοδεύεται τέλεια με κόκκινο κρασί και φρέσκια σαλάτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: