Η καθημερινή κατανάλωση σαλάτας μπορεί να γίνει ένα απολαυστικό και δημιουργικό ταξίδι γεύσεων. Ακολουθούν 8 κλασικές σαλάτες και 6 πιο εξειδικευμένες με φρούτα, ιδανικές για κάθε γούστο.Οι σαλάτες δεν είναι απλώς συνοδευτικά πιάτα· είναι πηγές υγείας για τον οργανισμό μας. Πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, βοηθούν στην πέψη, ενισχύουν το ανοσοποιητικό και προσφέρουν ενέργεια χωρίς περιττές θερμίδες. Η ποικιλία υλικών όπως λαχανικά, φρούτα, ξηροί καρποί και τυριά όχι μόνο δίνει γεύση και χρώμα, αλλά ενισχύει και τα οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο και το δέρμα.
Κλασικές Σαλάτες (8)
Εξειδικευμένες Σαλάτες με Φρούτα, Ξηρούς Καρπούς και Τυριά
-
2 φλιτζάνια ρόκα
-
1 φλιτζάνι φράουλες κομμένες σε φέτες
-
½ φλιτζάνι φέτα σε κύβους
-
2 κ.σ. καρύδια ψιλοκομμένα
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
-
Αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες:
-
Ανακάτεψε τη ρόκα, τις φράουλες και τη φέτα σε ένα μπολ.
-
Πρόσθεσε τα καρύδια και το ελαιόλαδο με το βαλσάμικο.
-
Ρίξε αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε απαλά.
-
2 φλιτζάνια ρόκα
-
1 μήλο, κομμένο σε λεπτές φέτες
-
¼ φλιτζανιού καρύδια
-
¼ φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κ.σ. ξύδι μήλου
-
Αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες:
-
Ανακάτεψε τη ρόκα, το μήλο και τα καρύδια σε ένα μπολ.
-
Πρόσθεσε ελαιόλαδο και ξύδι μήλου.
-
Πασπάλισε με την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι και σέρβιρε.
-
2 φλιτζάνια σπανάκι φρέσκο
-
1 αβοκάντο, κομμένο σε κύβους
-
½ φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση
-
2 κ.σ. καρύδια ή αμύγδαλα
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κ.σ. λεμόνι φρέσκο
-
Αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες:
-
Βάλε το σπανάκι, το αβοκάντο και τα ντοματίνια σε ένα μπολ.
-
Πρόσθεσε τα καρύδια και περιχύστε με ελαιόλαδο και λεμόνι.
-
Ρίξε αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε απαλά.
-
2 φλιτζάνια ρόκα
-
1 πορτοκάλι, κομμένο σε φέτες
-
½ φλιτζάνι φέτα σε κύβους
-
2 κ.σ. αμύγδαλα
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κ.σ. μέλι ή βαλσάμικο ξύδι
-
Αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες:
-
Ανακάτεψε τη ρόκα, το πορτοκάλι και τη φέτα.
-
Πρόσθεσε τα αμύγδαλα και το ελαιόλαδο με το μέλι ή το βαλσάμικο.
-
Αλατοπιπέρωσε και σέρβιρε.
-
2 φλιτζάνια μαρούλι ή σπανάκι
-
3-4 φρέσκα σύκα, κομμένα στη μέση
-
½ φλιτζάνι κατσικίσιο τυρί σε κύβους
-
2 κ.σ. καρύδια ή πεκάν
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
-
Αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες:
-
Βάλε μαρούλι ή σπανάκι, σύκα και τυρί σε ένα μπολ.
-
Πρόσθεσε τα καρύδια και περιχύστε με ελαιόλαδο και βαλσάμικο.
-
Αλατοπιπέρωσε και ανακάτεψε απαλά.
-
2 φλιτζάνια σπανάκι
-
½ φλιτζάνι σπόρους ροδιού
-
2 κ.σ. καρύδια ή αμύγδαλα
-
½ φλιτζάνι τριμμένη φέτα
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κ.σ. ξύδι ή χυμό λεμονιού
-
Αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες:
-
Ανακάτεψε το σπανάκι, το ρόδι και τα καρύδια σε ένα μπολ.
-
Πρόσθεσε τη φέτα και περιχύστε με ελαιόλαδο και ξύδι ή λεμόνι.
-
Αλατοπιπέρωσε και ανακάτεψε απαλά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου