Τα ζυμαρικά αποτελούν μια από τις πιο δημοφιλείς πηγές υδατανθράκων στη μεσογειακή διατροφή και όχι μόνο. Είναι πλούσια σε ενέργεια λόγω των σύνθετων υδατανθράκων που περιέχουν, οι οποίοι απελευθερώνουν σταδιακά ενέργεια και βοηθούν στην διατήρηση της αίσθησης κορεσμού για περισσότερο χρόνο. Επιπλέον, τα ζυμαρικά παρέχουν σημαντικές ποσότητες φυτικών ινών (ιδιαίτερα αν επιλέγουμε ολικής άλεσης), καθώς και κάποιες βιταμίνες του συμπλέγματος Β και μέταλλα όπως το σίδηρο και το μαγνήσιο.
Σε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο, τα ζυμαρικά
μπορούν
να αποτελέσουν τη βάση ενός πλήρους γεύματος όταν συνδυάζονται με
πρωτεΐνες (όπως κρέας, ψάρι, όσπρια ή τυριά) και λαχανικά ή μυρωδικά. Ο
έλεγχος της ποσότητας και η επιλογή υγιεινών συνοδευτικών βοηθούν στη
διατήρηση του σωματικού βάρους και της καλής υγείας. Ειδικά για όσους
ακολουθούν ενεργό τρόπο ζωής ή αθλούνται, τα ζυμαρικά είναι μια
εξαιρετική πηγή γρήγορης ενέργειας που ενισχύει την απόδοση και την
αποκατάσταση.
Κλασική ιταλική σπεσιαλιτέ με κρέμα γάλακτος, μπέικον και μανιτάρια. Κρεμώδης και νόστιμη, ιδανική για όσους αγαπούν την πλούσια γεύση.
Υλικά:
-
400 γρ. spaghetti
-
150 γρ. μπέικον
-
200 ml κρέμα γάλακτος
-
3 αυγά
-
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα ή regato Kerrygold
-
150 γρ. μανιτάρια σε φέτες
-
Αλάτι, πιπέρι
μαιντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση:
Βράζεις τα ζυμαρικά. Σοτάρεις μπέικον και μανιτάρια σε λιγο λαδι. Ανακατεύεις αυγά, κρέμα γάλακτος και ρίχνεις το μίγμα στο μπέικον και μανιτάρια.Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι.Αφήνεις σε χαμηλή φωτιά για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας ελαφρά.
Περιχύνεις την κρέμα στα ζυμαρικά που έχεις σουρώσει και σερβίρεις με λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό ,παρμεζάνα ή kerrygold ,ή κεφαλοτύρι τριμμένο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου