28 Αυγ 2025

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο με γιαούρτι: ζουμερή, ελαφριά και αρωματική. Ιδανική για καθημερινό τραπέζι!

   


   

    Η κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο είναι η απόλυτη λύση για γρήγορο, ελαφρύ και νόστιμο φαγητό, ιδανική για καθημερινό τραπέζι ή για brunch με φίλους. Με λίγα απλά υλικά, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ζουμερή πίτα με έντονη γεύση κολοκυθιού και φέτας, που παραμένει ελαφριά χάρη στο γιαούρτι. Η παραλλαγή με άνηθο ή δυόσμο δίνει επιπλέον φρεσκάδα και άρωμα, κάνοντάς την ακόμα πιο δελεαστική.


✅ Υλικά (για στρογγυλό ταψί 28 εκ.) ή ορθογώνιο 35*25

 1 κιλό κολοκύθια τριμμένα και στραγγισμένα

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3–4 φρέσκα πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 300 γρ. φέτα τριμμένη
  • 3 αυγά
  • λίγο γάλα περίπου 50 ml
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1,5-2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (~200 γρ.)
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος ή δυόσμος 
  • Αλάτι & πιπέρι,πάπρικα (με προσοχή στο αλάτι λόγω φέτας)

  • ✅ Εκτέλεση

    1. Τρίβουμε τα κολοκύθια, τα αλατίζουμε ελαφρά και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι για 30 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους. Στη συνέχεια τα στύβουμε καλά.

    2. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα κολοκύθια, το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη φέτα, τα αυγά με λίγο γάλα το ελαιόλαδο και τον άνηθο ή δυόσμο.

    3. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

    4. Λαδώνουμε καλά το στρογγυλό ταψί 28 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα.

    5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180°C για 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου μέχρι η επιφάνεια να ροδίσει. Αν ροδίσει πιο νωρίς σκεπάζουμε την επιφάνεια με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο

    6. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς πριν σερβίρουμε.


    💡 Tip: Αν θέλετε ακόμα πιο ζουμερή πίτα, μην στραγγίσετε υπερβολικά τα κολοκύθια ή προσθέστε 1 κεσεδάκι γιαούρτι στο μείγμα.

    Δεν υπάρχουν σχόλια: