Η κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο είναι η απόλυτη λύση για γρήγορο, ελαφρύ και νόστιμο φαγητό, ιδανική για καθημερινό τραπέζι ή για brunch με φίλους. Με λίγα απλά υλικά, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ζουμερή πίτα με έντονη γεύση κολοκυθιού και φέτας, που παραμένει ελαφριά χάρη στο γιαούρτι. Η παραλλαγή με άνηθο ή δυόσμο δίνει επιπλέον φρεσκάδα και άρωμα, κάνοντάς την ακόμα πιο δελεαστική.
✅ Υλικά (για στρογγυλό ταψί 28 εκ.) ή ορθογώνιο 35*25
1 κιλό κολοκύθια τριμμένα και στραγγισμένα
✅ Εκτέλεση
-
Τρίβουμε τα κολοκύθια, τα αλατίζουμε ελαφρά και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι για 30 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους. Στη συνέχεια τα στύβουμε καλά.
-
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα κολοκύθια, το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη φέτα, τα αυγά με λίγο γάλα το ελαιόλαδο και τον άνηθο ή δυόσμο.
-
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
-
Λαδώνουμε καλά το στρογγυλό ταψί 28 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα.
-
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180°C για 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου μέχρι η επιφάνεια να ροδίσει. Αν ροδίσει πιο νωρίς σκεπάζουμε την επιφάνεια με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο
-
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς πριν σερβίρουμε.
💡 Tip: Αν θέλετε ακόμα πιο ζουμερή πίτα, μην στραγγίσετε υπερβολικά τα κολοκύθια ή προσθέστε 1 κεσεδάκι γιαούρτι στο μείγμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου