5 Σεπ 2025

Υπέροχο σπιτικό παγωτό ,σαν παρφέ!!!

   

   



     

     Το παγωτό είναι η μεγάλη απόλαυση του καλοκαιριού.Μας δροσίζει και μας φτιάχνει την διάθεση με την γεύση του και την κρεμώδη υφή του. Τώρα που παρατηρείται μεγάλη αύξηση στην τιμή του θα σας δώσω μια συνταγή με λίγα υλικά για σπιτικό παγωτό τύπου παρφέ .Δειτε παρακάτω απο το spotlifes τα υλικά και την διαδικασία για να το φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι και να το απολαύσετε με την παρέα σας. Τα υλικά δεν είναι πολλά και ο τρόπος παρασκευής είναι εύκολος.

Υλικά

1 κουτό morfat βανίλλια (παγωμένο στο ψυγειο)

1 ζαχαρούχο γάλα

1 εβαπορέ 410 gr 

Λίλη υγρή βανίλλια άρωμα 

Μπισκότα πτι μπερ ή οτι σας αρέσουν ,1 κουτί

Αμύγδαλα (προαιρετικά)

Σιρόπι βύσσινο 

 

Τρόπος παρασκευής

     Σε ένα μπωλ η πλαστικο δοχείο ρίχνουμε το morfat και το χτυπάμε με μίξερ για περίπου 5 λεπτά να αφρατέψει. Ρίχνουμε στο μίγμα το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 3 λεπτά. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε και το γάλα εβαπορέ και λίγο άρωμα υγρής βανίλλιας ή βανίλλια σε σκόνη και χτυπαμε ξανά για άλλα 4-5 λεπτά . Σταματάμε να χτυπάμε και τοποθετούμε το μπωλ στην κατάψυξη του ψυγείου μας για 1.5 ώρα περίπου.

    Στην συνέχεια σπάμε τα μπισκότα σε μοκρά τεμάχια και κόβουμε το αμύγδαλο στο multi όχι για πολύ γιατί θα τριφτεί, πατάμε το κουμπί για λίγο κάνα δυο τρείς φορές και το βλέπουμε να είναι μικρά κομμάτια. 

    Μόλις περάσει 1.5 ώρα βγάζουμε από την κατάψυξη και χτυπάμε πάλι με τι μίξερ για 3 λεπτά . Ρίχνουμε μέσα τα σπασμένα μπισκότα και το αμύγδαλο και ανακατεύουμε όχι με το μίξερ αλλά με ένα σύρμα. Αδειάζουμε το παγωτό σε ένα πλαστικό δοχείο ή μεταλλικό και ρίχνουμε απο πάνω σιρόπι βύσσινο. Τοποθετόυμε ξανά στην  κατάψυξη και σε 4-5 ώρες είναι έτοιμο. 

Φωτογραφία, το παγωτό πριν μπεί ξανά στην κατάψυξη , τελική μορφή. 


 

   Σερβίρουμε σε μπωλ και ρίχνουμε απο πάνω σιρόπι βύσσινο για να το απολαύσουμε. 

   Ελπίζω να σας αρέσει η συνταγή ,εγώ που το δοκίμασα έμεινα πολυ ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. 

Καλή επιτυχία... 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: