Τα βότανα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, βιταμίνες και μέταλλα που ενισχύουν την αντίσταση του σώματος σε ασθένειες και επιταχύνουν την ανάρρωση. Επιπλέον, πολλά από αυτά έχουν αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες, κάνοντας τα ιδανικά συστατικά για καθημερινές συνταγές που μπορούμε εύκολα να ενσωματώσουμε στη διατροφή μας.
Σε αυτό το άρθρο θα δούμε μερικές απλές και γευστικές συνταγές με βότανα που όχι μόνο βελτιώνουν την υγεία μας αλλά και αναζωογονούν το σώμα και το πνεύμα, προσφέροντας μια φυσική ενίσχυση στο ανοσοποιητικό σύστημα.
-
1 κουταλιά εχινάκεια (ξηρό βότανο ή σακουλάκι τσαγιού)
-
Χυμός από ½ λεμόνι
-
Μέλι (προαιρετικά)Εκτέλεση:Βράζουμε νερό και ρίχνουμε την εχινάκεια. Αφήνουμε για 5-7 λεπτά, σουρώνουμε και προσθέτουμε το λεμόνι και μέλι.
-
1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ (2-3 εκ.)
-
2-3 σκελίδες σκόρδο
-
Λαχανικά της επιλογής (καρότο, κρεμμύδι, σέλινο)
-
Λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέριΕκτέλεση:Σοτάρουμε το τζίντζερ και το σκόρδο σε λίγο λάδι, προσθέτουμε τα λαχανικά και νερό, και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
-
1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα τσουκνίδας (προσεκτικά πλυμένα)
-
1 μήλο
-
Χυμός λεμονιού
-
Νερό ή νερό καρύδαςΕκτέλεση:Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου