5 Φεβ 2025

Κερκυραϊκό Μπουρδέτο με Χορταρικά: Σεσκούλα, Καυκαλήθρες και Μυρώνια

 

   


  Το μπουρδέτο είναι ένα από τα πιο αυθεντικά πιάτα της Κέρκυρας. Η λέξη “μπουρδέτο” προέρχεται πιθανώς από τη βενετσιάνικη λέξη brodetto, που σημαίνει “ψαρόσουπα” ή “καυτό φαγητό με σάλτσα ντομάτας”. Είναι πικάντικο, αρωματικό και γεμάτο γεύση.

    Η παραδοσιακή συνταγή χρησιμοποιεί

10 Ιαν 2025

Συνταγή: Κερκυραική Παστιτσάδα με κόκορα!!

   


Όσοι έχουν πάει Κέρκυρα την έχουν δοκιμάσει. Άλλωστε είναι η πλέον παραδοσιακή συνταγή στο νησί των των Φαιάκων. Ωστόσο, επειδή δεν υπάρχει κανένας λόγος να περιμένουμε το επόμενο καλοκαίρι για δοκιμάσουμε αυτό το λαχταριστό πιάτο, γιατί να μην μάθουμε να το φτιάχνουμε μόνοι μας;

19 Σεπ 2024

Κριθαράκι Γιουβέτσι με Μοσχάρι στο φούρνο!

     


  Γιουβέτσι με μοσχάρι και κριθαράκι, αρωματισμένο με κανέλα, γαρίφαλο, μπαχάρι και φύλλα δάφνης. Μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή με γευστική πινελιά από μελιτζάνα. Ιδανικό κυριακάτικο φαγητό για όλη την οικογένεια.    

Μια παραδοσιακή συνταγή με αρώματα Ανατολής και extra γεύση από μελιτζάνα.

4 Σεπ 2024

14 Δροσερές Σαλάτες για Υγεία και Γεύση!


   


   

    Οι σαλάτες δεν είναι απλώς συνοδευτικά πιάτα· είναι πηγές υγείας για τον οργανισμό μας. Πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, βοηθούν στην πέψη, ενισχύουν το ανοσοποιητικό και προσφέρουν ενέργεια χωρίς περιττές θερμίδες. Η ποικιλία υλικών όπως λαχανικά, φρούτα, ξηροί καρποί και τυριά όχι μόνο δίνει γεύση και χρώμα, αλλά ενισχύει και τα οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο και το δέρμα.

      Η καθημερινή κατανάλωση σαλάτας

16 Ιουλ 2024

Συνταγή: Κανελόνια φούρνου με γέμιση τυριών και σάλτσα μπολονέζ!!

     


  Θες ένα πιάτο που θα ξετρελάνει τους πάντες; Τα κανελόνια φούρνου με γέμιση τυριών και λαχταριστή σάλτσα μπολονέζ είναι η τέλεια επιλογή. Σήμερα θα τα φτιάξουμε με Kerrygold Regato για πλούσια γεύση και Τρικαλινό ΦΑΓΕ για κρεμώδη υφή.

   Η συνταγή είναι για 20 κανελόνια και θα καλύψει άνετα 4-5 μερίδες. Πάμε να δούμε τα υλικά και τα μυστικά για να γίνει το φαγητό σου ακαταμάχητο!

14 Ιουν 2024

Κοτόπουλο Φούρνου με Λεμόνι και Μυρωδικά

     


     Αναζητάς μια συνταγή για νόστιμο, ζουμερό κοτόπουλο που ψήνεται εύκολα και γεμίζει το σπίτι με υπέροχα αρώματα; Αυτή η παραδοσιακή συνταγή για κοτόπουλο φούρνου με λεμόνι και μυρωδικά θα γίνει η αγαπημένη σου για κάθε Κυριακή ή για ένα γρήγορο καθημερινό γεύμα. Απλά υλικά, απλή παρασκευή και εξαιρετικό αποτέλεσμα!

20 Οκτ 2023

🥣 Φασολάδα σούπα με κόκκινη πιπεριά – Η πιο ζεστή γεύση του χειμώνα!

    


    Η φασολάδα θεωρείται δικαίως το «εθνικό πιάτο» της Ελλάδας. Θρεπτική, χορταστική και γεμάτη παραδοσιακή γεύση, αποτελεί ιδανικό φαγητό για τις κρύες μέρες του χειμώνα αλλά και για όσους θέλουν ένα πιάτο με απλά και αγνά υλικά. Στη σημερινή συνταγή, αντικαθιστούμε την πατάτα με κόκκινη πιπεριά, δίνοντας στη φασολάδα μια γλυκιά και ελαφρώς καπνιστή νότα που θα την κάνει ακόμη πιο απολαυστική.

18 Αυγ 2023

Κολιοί ψητοί στη σχάρα με σαλάτα κολοκυθιών & βραστές πατάτες.

     


   Μια κλασική ελληνική γεύση καλοκαιριού! Οι κολιοί στη σχάρα συνδυάζονται τέλεια με μια δροσερή σαλάτα από κολοκυθάκια και συνοδεύονται από απλές βραστές πατάτες. Ιδανικό πιάτο για υγιεινή, ελαφριά και νόστιμη διατροφή.

    Οι κολιοί είναι πλούσιοι σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία συμβάλλουν στη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας και μειώνουν τον κίνδυνο φλεγμονών. Περιέχουν επίσης πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, απαραίτητη για τη μυϊκή ανάπτυξη και την ενέργεια. Είναι πηγή βιταμινών Β, που ενισχύουν το νευρικό σύστημα, και βιταμίνης D, σημαντικής για υγιή οστά και ανοσοποιητικό. Επιπλέον, είναι χαμηλοί σε θερμίδες και ιδανικοί για όσους θέλουν μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή.

29 Ιουν 2022

Συνταγή : Φασολάκια κοκκινιστά. - Το καλοκαιρινό φαγητό που μας αρέσει!

   
 


   

      Τι πιο απολαυστικό για τώρα το καλοκαίρι να απολαύσουμε πράσινα φρέσκα φασολάκια κοκκινιστα με γνήσιο ελαιόλαδο και όλα τα άλλα υλικά που το κάνουν ξεχωριστό στη γεύση. Τα φασολάκια κοκκινιστά δεν είναι μόνο πεντανόστιμα, αλλά και γεμάτα θρεπτικά συστατικά. Είναι πλούσια σε βιταμίνες όπως η βιταμίνη C, που ενισχύει το ανοσοποιητικό, η βιταμίνη Α, που βοηθάει στην υγεία των ματιών, και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που συμβάλλουν στην ενέργεια και την καλή λειτουργία του οργανισμού. Παράλληλα, η γλυκιά γεύση τους σε συνδυασμό με την ντομάτα και τα μυρωδικά κάνουν το φαγητό αφράτο, αρωματικό και απολαυστικό σε κάθε μπουκιά, ιδανικό για ένα θρεπτικό αλλά και γευστικό γεύμα.

19 Ιαν 2022

🥧 Σπανακόπιτα με φέτα και σέσκουλα – Η παραδοσιακή ελληνική γεύση

   


      Η σπανακόπιτα είναι από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά φαγητά της ελληνικής κουζίνας. Συνδυάζει το σπανάκι με τη φέτα και τυλίγεται σε τραγανό φύλλο, προσφέροντας γεύση και θρεπτική αξία. Στη σημερινή συνταγή, προσθέτουμε σέσκουλα και κάνουμε ένα γρήγορο σωτάρισμα με τα κρεμμύδια πριν μπουν όλα στο ταψί – για πιο αρωματική και ισορροπημένη πίτα.