12 Νοε 2013

     
Η Ρεφλεξολογια ειναι μια εξαιρετικα αποτελεσματικη μορφη θεραπευτικου μασαζ των ποδιων. Ως θεραπεια, κατατασσεται στον τομεα της «εναλλακτικης ιατρικης» η θεραπειας. Θεωρειται μια ολιστικη θεραπευτικη τεχνη που θελει να αντιμετωπιζει το ατομο ως ολοτητα, προκειμενου να επιφερει μια κατασταση ισορροπιας και αρμονιας στο σωμα, στο νου και στο πνευμα. Ο όρος ολότητα σημαίνει πως δεν ειμαστε απλα το αθροισμα μυωνων, αγγειων η νευρωνων αλλα...
το συνολο αυτων, ενα συνολο οπου ολα τα οργανα ειναι αλληλενδετα και αλληλοεξαρτουμενα.
    Στα ανθρώπινα πόδια υπαρχουν οι περισσοτερες αποληξεις των νευρων που ξεκινωντας απο τον εγκεφαλο διανυουν ολο το σωμα. Ολα τα οργανα, οι αδενες και αλλα μερη του σωματος βρισκονται τοποθετημενα με την ιδια διαταξη στα ποδια, σαν αντανακλασεις των μερων του σωματος..
     Στην ρεφλεξολογια, καθώς γίνεται ερεθισμός των αντανακλαστικών των ποδιών, προκαλειται μια ακουσια αντιδραση των οργανων που συνδεονται με αυτα τα αντανακλαστικα. Η ορθή διεγερση αυτων των αντανακλαστικων μπορει να επηρεασει θετικά την κατασταση της υγειας μας.

         Η ρεφλεξολογια 
  • μειωνει την ενταση και το στρες
  • βελτιωνει την κυκλοφορια του αιματος
  • βελτιωνει την νευρικη λειτουργια
         ΧΑΡΤΗΣ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑΣΑΣΚΗΣΕΙΣ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑΣ

Οταν αισθανεστε πολυ αγχωμένος/η
      Διαγράψτε μικρούς κύκλους με τον αντίχειρα στο αντανακλαστικό σημείο του «ηλιακού πλέγματος» για 1 λεπτό. Tο σημείο αυτό βρίσκεται στο ύψος της βάσης της «μπάλας» του πέλματος, στο λακουβάκι δηλαδή που σχηματίζεται στο πλάτος μεταξύ του δεύτερου και του τρίτου δαχτύλου.
      Tο «ηλιακό πλέγμα» είναι το σημείο όπου συσσωρεύονται το άγχος και η ένταση. Aν λοιπόν, η έλλειψη σεξουαλικής διάθεσης οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αγχώδη καθημερινότητά σας, οι συγκεκριμένες πιέσεις θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες. Θα βελτιωθεί η αναπνοή, αλλά και η στάση σας απέναντι σε γεγονότα που σας αγχώνουν στη ζωή.


Όταν νιώθετε εξαντλημένοι
      Kάντε κυκλικές κινήσεις με τον αντίχειρα στην περιοχή του πέλματος, στο κέντρο της φτέρνας, για 1 λεπτό.
      Στο κέντρο της φτέρνας βρίσκονται τα αντανακλαστικά σημεία που επηρεάζουν τα νεύρα και σχετίζονται με το αναπαραγωγικό σύστημα. Eίναι ιδανική κίνηση στην περίπτωση που δεν έχετε ερωτική διάθεση λόγω κούρασης και έντονου στρες.

Όταν αισθάνεστε συναισθηματική πίεση 
       Aσκήστε μικρές πιέσεις στο εσωτερικό της γάμπας, από το μέσο της έως τον αστράγαλο. Διαγράψτε 10-15 κυκλους σε κάθε ύψος και μετά προχωρήστε πιο κάτω.
       Eσωτερικά η επιφάνεια της γάμπας περιλαμβάνει διάφορες ζώνες και μεσημβρινούς της ρεφλεξολογίας, που αποτελούν ενεργειακά κέντρα της ζωτικής ενέργειας, γι’ αυτό βοηθάει σημαντικά, ανθρώπους που νιώθουν συναισθηματικά πιεσμένοι και δεν μπορούν να χαλαρώσουν ώστε να απολαύσουν, την ερωτική τους ζωή.

Ενα ακόμη βίντεο με ασκήσεις ρεφλεξολογίας.

ΒΙΝΤΕΟ κλικ εδώ!

Παραπομπές:

http://www.vita.gr/

http://www.lme.gr/

http://www.reflexologos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

πως φτιαχνω blog