6 Μαρ 2020

Μαύροι κύκλοι στα μάτια και πως να τους εξαφανίσετε!

Τα μάτια δεν αντανακλούν απλά τα συναισθήματά μας, αλλά είναι και πολύ ευαίσθητα στο περιβάλλον. Ο χρόνος διαλέγει την περιοχή γύρω από τα μάτια για να κάνει την πρώτη του εμφάνιση. Εξάλλου φτάνει μόνο να αγγίξουμε την επιδερμίδα σε αυτή την περιοχή για να αντιληφθούμε πόσο λεπτή είναι, σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο σημείο του προσώπου. Η επιδερμίδα, επίσης, καταπονείται καθημερινά...
από τις εκούσιες ή ακούσιες γκριμάτσες μας, από τη διαρκή κίνηση των βλεφάρων και βέβαια από το οξειδωτικό στρες που προκαλεί στα κύτταρά της το εχθρικό περιβάλλον. Οι ιδιαιτερότητες αυτές οδηγούν στους μαύρους κύκλους, στα πρηξίματα, ή αλλιώς στις σακούλες

    Με τον όρο "μαύροι κύκλοι" περιγράφεται η υπερμελάγχρωση ( με τη μορφή κηλίδων και πλακών ) που μπορεί να παρουσιαστεί γύρω από τα μάτια, προσδίδοντας στην περιοφθαλμική χώρα ταλαιπωρημένη εμφάνιση. Οι μαύροι κύκλοι επηρεάζουν όλες τις ηλικίες, έχουν μεγαλύτερη προτίμηση στις γυναίκες και παρουσιάζουν ποικίλη αιτιοπαθογένεια.

   
Η κούραση, η έλλειψη ύπνου, το stress, η κακή διατροφή ( αναιμία ), η μειωμένη πρόσληψη υγρών, το κάπνισμα, η χρόνια χρήση αλκοόλ, είναι μερικοί από τους επιβαρυντικούς παράγοντες των "μαύρων κύκλων". 

Δείτε παρακάτω τρόπους για να εξφανίσετε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια.

1. Κρύα κομπρέσα

Το κρύο μειώνει το πρήξιμο, που μπορεί να αποδειχθεί λυτρωτικό για τα πρησμένα μάτια. Επιπλέον, μια κρύα κομπρέσα στα μάτια είναι πολύ αναζωογονητική. Χρησιμοποιήστε λίγο πάγο τυλιγμένο σε απαλό ύφασμα, μία μάσκα ή ακόμα και ένα ζευγάρι κρύα κουτάλια.

2. Χαμομήλι

Μπορεί επιστημονικά να μην έχει αποδειχθεί πλήρως, αλλά το χαμομήλι φαίνεται ότι έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες και αν χρησιμοποιήσετε ένα κρύο σακουλάκι, θα κάνετε διπλό καλό στα μάτια σας.

3. Ασπράδι αυγού

Χτυπάμε ένα ασπράδι αυγού αρκετά και στη συνέχεια με ένα λεπτό πινέλο το απλώνουμε σε κλειστά βλέφαρα, αλλά και στους μαύρους κύκλους. Το αφήνουμε για 20 λεπτά και μετά ξεπλένουμε.

4. Βιταμίνη Ε

Χρησιμοποιούμε 3 κουταλιές της σούπας κρύο νερό με 2-3 σταγόνες βιταμίνη Ε. Τη βιταμίνη μπορούμε να τη βρούμε σε υγρή μορφή στα φαρμακεία. Στη συνέχεια, βουτάμε σκληρό βαμβάκι στο μείγμα και το τοποθετούμε στα μάτια μας για 20 λεπτά.

5. Φέτες αγγουριού

Εδώ βοηθούν και τα αντιοξειδωτικά, τα οποία πιστεύεται ότι μειώνουν τον ερεθισμό, το πρήξιμο και την φλεγμονή. Το καλύτερο είναι να τις εφαρμόσετε για 4-5 λεπτά και φροντίστε να είναι δροσερές πριν τις τοποθετήσετε στα μάτια σας.

6. Σακουλάκια τσαγιού

Ρίχνουμε τα σακουλάκια σε λίγο νερό και μετά, αφού τα βγάλουμε, τα βάζουμε για μισή ώρα στην κατάψυξη. Αφού τα βγάλουμε, τα τοποθετούμε στα μάτια και τα κρατάμε εκεί για 30 λεπτά. Είναι εξαιρετικό για την αντιμετώπιση των δυσχρωμιών.
7. Φέτες πατάτας
Κόβετε μερικές φετούλες πατάτας, τις βάζετε επάνω στις φουσκωμένες περιοχές και τις πιέζετε ελαφρά για περίπου 10 λεπτά. Ξεπλένεστε με κρύο νερό.

Πηγές :


https://enallaktikidrasi.com/2020/02/6-fisikes-therapeies-antimetwpisi-maurwn-kiklwn-prismenwn-matiwn/




3 σχόλια:

Blog27999 είπε...

Your Affiliate Profit Machine is ready -

And getting it set up is as easy as 1---2---3!

This is how it all works...

STEP 1. Input into the system which affiliate products the system will push
STEP 2. Add PUSH button traffic (this LITERALLY takes 2 minutes)
STEP 3. See how the system explode your list and sell your affiliate products all by itself!

Do you want to start making profits?

You can test-drive the system for yourself risk free...

Blog27999 είπε...

If you're looking to lose kilograms then you have to get on this brand new custom keto meal plan diet.

To create this service, certified nutritionists, fitness couches, and professional cooks have joined together to develop keto meal plans that are effective, painless, cost-efficient, and delightful.

Since their launch in January 2019, 1000's of people have already remodeled their figure and health with the benefits a certified keto meal plan diet can provide.

Speaking of benefits; in this link, you'll discover eight scientifically-confirmed ones provided by the keto meal plan diet.

Blog27999 είπε...

Your Affiliate Profit Machine is ready -

And making money with it is as simple as 1---2---3!

Follow the steps below to make money...

STEP 1. Input into the system which affiliate products the system will promote
STEP 2. Add some PUSH BUTTON traffic (it takes JUST 2 minutes)
STEP 3. See how the affiliate system grow your list and sell your affiliate products all by itself!

Are you ready to make money ONLINE???

Click here to make money with the system