23 Φεβ 2020

Covid-19: Γιατί ξεκίνησε από την Κίνα και πόσο σύντομα θα υπάρξει θεραπεία;

 
 Covid-19 (Δείτε live χάρτη των κρουσμάτων παγκοσμίως πατώντας εδώ) σημαίνει «νόσος που προκαλείται από κορoναϊό και εκδηλώθηκε το 2019», ενώ το όνομα SARS-CoV-2 επιλέχθηκε επειδή ο νέος ιός θεωρείται «αδελφός» του παλαιότερου κοροναϊού SARS.
   Το όνομα σημαίνει «Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο από...

 Κοροναϊό 2» και σχετική επιστημονική προδημοσίευση έγινε από τους επιστήμονες στην ιστοσελίδα Biorxiv (δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη επιστημονική δημοσίευση).
  Σε διάστημα δύο ή τριών εβδομάδων οι γιατροί θα είναι πιθανότατα σε θέση να γνωρίζουν εάν η φαρμακευτική αγωγή που χρησιμοποιούν στους ασθενείς με Covid-19 είναι αποτελεσματική, εκτιμά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Η αισιοδοξία του ΠΟΥ βασίζεται σε δύο κλινικές μελέτες που διεξάγονται αυτή τη στιγμή στην επαρχία Χουμπέι, στην Κίνα, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της επιδημίας, γεγονός που επιτρέπει τη σύγκριση ανάμεσα σε ασθενείς που βρίσκονται περίπου στην ίδια ηλικία, έχουν παρόμοιο σωματότυπο και βρίσκονται στο ίδιο στάδιο της ασθένειας. Όσον αφορά την επιδημία και το πώς εξελίσσεται σε παγκόσμια κρίση για την υγεία, οι ειδικοί επιμένουν ότι ο ιός δεν είναι σίγουρα κινεζικός, αλλά υπάρχει σοβαρός λόγος που ξεκίνησε από την Κίνα.     Στα θετικά των κλινικών αυτών ερευνών περιλαμβάνεται επίσης ότι τα ίδια φάρμακα έχουν εγκριθεί για τη θεραπεία άλλων ασθενειών, που σημαίνει ότι δεν απαιτείται πρώτα η δοκιμή τους σε ζώα για λόγους ασφαλείας.
   Στην έρευνα δοκιμάζεται το φάρμακο Kaletra, το οποίο χορηγείται σε ανθρώπους που φέρουν τον ιό HIV. Πρόκειται για συνδυασμό δύο αντιρετροϊκών (λοπιναβίρης και ριτοναβίρης). Οι επιστήμονες αναμένουν τα αποτελέσματα των πρώτων 200 ασθενών στους οποίους έχουν ήδη χορηγηθεί, σύμφωνα με την Guardian.
   Στη δεύτερη έρευνα δοκιμάζεται το φάρμακο Remdesivir, το οποίο είχε δοκιμαστεί επίσης στην επιδημία του Έμπολα, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, το 2008, αλλά δεν είχε αποδειχθεί αρκετά αποτελεσματικό ενάντια σε εκείνον τον ιό. Η νέα δοκιμή του Remdesivir θα αποτελέσει  «χρυσό πρότυπο» και θα διερευνήσει πόσο καλά λειτουργεί σε μέτρια και σοβαρά ασθενείς σε σύγκριση με άλλους που έλαβαν placebo.
   Έως σήμερα, δεν υπάρχει καμία αποδεδειγμένη θεραπευτική αγωγή για το Covid-19, όπως καθώς δεν υπήρχε για το Sars (Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο). Το Kaletra δοκιμάζεται στο Mers (Αναπνευστικό Σύνδρομο στη Μέση Ανατολή), αλλά οι περιπτώσεις είναι ελάχιστες για να επιτευχθούν γρήγορα αποτελέσματα.
   Όσον αφορά την επιδημία και το πώς εξελίσσεται σε παγκόσμια κρίση για την υγεία, ειδικοί επιμένουν ότι ο ιός δεν είναι κινεζικός, εξ ου και ο ΠΟΥ εργάστηκε σκληρά, προκειμένου να βρει μία ονομασία που δεν θα παραπέμπει σε ονομασία χώρας ή ομάδα ανθρώπων. 


Παραπομπές


1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Your Affiliate Money Making Machine is ready -

Plus, getting it running is as simple as 1..2..3!

This is how it works...

STEP 1. Choose which affiliate products the system will advertise
STEP 2. Add PUSH BUTTON TRAFFIC (it LITERALLY takes JUST 2 minutes)
STEP 3. Watch the system grow your list and sell your affiliate products all for you!

So, do you want to start making profits?

Your MONEY MAKING affiliate solution is RIGHT HERE