3 Φεβ 2012

Ιπποφαές, μυστικό υγείας και ευεξίας!!

   Στην  Ελλάδα το ιπποφαές χρησιμοποιείται τα τελευταία δύο χρόνια. . Το όνομά του το οφείλει στα στρατεύματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που παρατήρησαν ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα που έτρωγαν τα φύλλα και τους καρπούς του φυτού ανάρρωναν γρηγορότερα, ήταν πιο δυνατά, ενώ το τρίχωμά τους δυνάμωνε και γινόταν πιο λαμπερό. Το ονόμασαν ιπποφαές, που στα νέα ελληνικά...
σημαίνει φωτεινό, λαμπερό άλογο.     
   Κατατάσσεται στην πρώτη δεκάδα των πιο ισχυρών θεραπευτικών φυτών στον κόσμο. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι περιέχει περισσότερη βιταμίνη C από τη φράουλα, το ακτινίδιο, το πορτοκάλι, την ντομάτα και τα καρότα Επίσης έχει εξακριβωθεί ότι η περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Ε είναι υψηλότερη από εκείνη του σιταριού, του καλαμποκιού και της σόγιας και ότι οι φυτοστερόλες που περιέχει ξεπερνούν κατά πολύ εκείνες του ελαίου της σόγιας. Επιπλέον, έχει όλες τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β και όλα τα απαραίτητα για τον οργανισμό μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Ποιες οι ευεργετικές συνέπειες για τον οργανισμό

1.      Προστασία του οργανισμού από καρδιαγγειακά προβλήματα, μείωση της κακής χοληστερίνης και του σακχάρου στο αίμα, προστασία των αγγείων, καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Τονώνει και χαρίζει ενέργεια και ευεξία. Ταχύτερη ανάρρωση και επούλωση των πληγών.
2.    Ενίσχυση του ανοσοποιητικού, προστασία από τον καρκίνο.
3.    Προστασία και ενίσχυση του νευρικού συστήματος, μείωση του άγχους.
4.    Ρυθμίζει  τον μεταβολισμό
5.     Προστασία από καρδιαγγειακά προβλήματα, μείωση της κακής χοληστερίνης και του σακχάρου στο αίμα, προστασία των αγγείων, ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος.
6.    Ανακούφιση από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, τους πόνους της περιόδου και προστασία του     αναπαραγωγικού συστήματος. .
7.     Προληπτική δράση εναντίον οφθαλμικών παθήσεων, όπως ο καταρράκτης και η εκφύλιση της ωχρά κηλίδας. 
8.    Αποτοξίνωση του οργανισμού, οξυγόνωση και ανανέωση των κυττάρων, καταπολεμά την πρόωρη γήρανση.
9.    Αντιμετωπίζει δερματικά προβλήματα, όπως ακμή, δυσχρωμίες, έκζεμα, έγκαυμα, ψωρίαση, έκζεμα. 

Στην αγορά το βρίσκουμε σε κάψουλες στα φαρμακεία και σε είδη υγιεινής διατροφής. Επίσης μπορούμε να το βρούμε στη μορφή αποξηραμένου φυτού σε καταστήματα που πουλάνε βότανα.

Παραπομπές :




Δεν υπάρχουν σχόλια: