10 Μαρ 2020

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση,πρόληψη και θεραπείες με βότανα!


Το σύμπτωμα αυτό είναι κοινό σε πολλούς ανθρώπους και μπορεί να συμβεί σε όλους. Η σωστή κι έγκαιρη θεραπεία θα αποτρέψει άλλες καταστάσεις, όπως μια πολύ πιο επίμονη ενόχληση ή σοβαρότερες επιπλοκές της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Προκύπτει όταν ο οισοφάγος δεν κλείνει τελείως και οδηγεί τα οξέα του στομάχου...
να ανεβαίνουν και να ερεθίζουν τον οισοφάγο και το θώρακα. Αυτό οδηγεί στην αίσθηση καψίματος.


Υπάρχουν πράγματι πολλά φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία αυτής της κατάστασης, ωστόσο η χρήση βοτάνων θεωρείται πιο αποτελεσματική και πιο ωφέλιμη για τον οργανισμό. Η γλυκόριζα, το γαϊδουράγκαθο και το χαμομήλι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στη θεραπεία της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης και βοηθούν στην ανακούφιση από την ένταση και τη συχνότητα των συμπτωμάτων. Ας δούμε τη χρήση κάθε βοτάνου ξεχωριστά.

Γλυκόριζα:

Η χρήση της γλυκόριζας ως ανακούφιση από τα συμπτώματα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης στην ουσία είναι πιο αποτελεσματική από τη χρήση αντιόξεινων, καθώς τα περισσότερα αντιόξεινα απλώς περιορίζουν την παραγωγή οξέων παρωδικά. Η γλυκόριζα αφ΄ετέρου, πράγματι ενεργοποιεί την θεραπευτική διεργασία. Ενώ ένας από τους καλύτερους τρόπους είναι η χρήση της γλυκόριζας σε μορφή χαπιού, μπορούμε επίσης να την καταναλώσουμε ως ρόφημα σε βραστό νερό.
Πολλοί ομοιοπαθητικοί συστήνουν τη χρήση γλυκόριζας σε μορφή χαπιού καθώς όταν αυτή αναμιγνύεται με το σάλιο και τα ένζυμα του στόματος, διαλύεται κατάλληλα και απελευθερώνονται οι θεραπευτικές της ουσίες. Αυτό βοηθά στην αποτελεσματικότητα της θεραπείας.

Γαϊδουράγκαθο:

Το γαϊδουράγκαθο, επίσης γνωστό και ως «ευλογημένο γαϊδουράγκαθο» είναι ευρέως γνωστό για τις ιατρικές του ιδιότητες. Οι σπόροι, o καρπός και  τα φύλλα αυτού του βοτάνου χρησιμοποιούνται για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.
Το γαϊδουράγκαθο είναι πολύ αποτελεσματικό στη θεραπεία της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Τόσο τα φύλλα όσο και οι σπόροι χρησιμοποιούνται για την παρασκευή αφεψήματος. Σύμφωνα με μελέτες το γαϊδουράγκαθο είναι χρήσιμο όχι μόνο για την ανακούφιση από τα συμπτώματα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης αλλά και σε περιπτώσεις δηλητηρίασης, διαβήτη, κίρρωσης κ.λ.π...

Χαμομήλι:

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν επιστημονικά τεκμήρια ότι το χαμομήλι θεραπεύει τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, το βότανο είναι γνωστό ότι ανακουφίζει τον οισοφάγο. Ελέγχει επίσης την παραγωγή πεψίνης, η οποία είναι ένα ένζυμο της γαστρεντερικής οδού. Η υγρή κολλώδης ουσία που περιέχεται στη ρίζα του χαμομηλιού είναι ένα από τα βασικά συστατικά που χαρίζουν στο βότανο την αποτελεσματικότητά του. Μπορούμε να πίνουμε μέχρι 4 φλιτζάνια χαμομήλι την ημέρα. 
Μαστίχα
Επειδή διεγείρει την παραγωγή και την κατάποση σιέλου κι έτσι μπορεί να δράσει προστατευτικά στο πρόβλημα αυτό καθ’ως και ως χωνευτικό.

Παραπομπή:


Δεν υπάρχουν σχόλια: