12 Οκτ 2015

Πως να καθαρισετε τα νεφρά σας με φυσικο τρόπο!!

    Τα νεφρά μας είναι το φυσικό «φίλτρο» του οργανισμού μας. Το νεφρικό σύστημα λειτουργεί ως «μονάδα καθαρισμού» που αποβάλλει κάθε περιττή και επικίνδυνη ουσία από το αίμα (π.χ. φαρμακευτικές ουσίες,τοξίνες). Η απομάκρυνση των τοξινών και της περίσσειας νερού από το αίμα είναι μία από τις κύριες λειτουργίες των νεφρών, τα οποία καθημερινά φιλτράρουν και...
καθαρίζουν 200 λίτρα αίματος (ποσότητα που αντιστοιχεί περίπου σε 1.000 φλιτζάνια του τσαγιού). Με αυτό τον τρόπο, τα νεφρά μας διατηρούν την ισορροπία των υγρών του σώματος, ενώ παράλληλα ρυθμίζουν την παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων και ενεργοποιούν τη βιταμίνη D.
   Περνούν τα χρόνια και τα νεφρά μας φιλτράρουνε το αίμα αφαιρώντας άλατα, δηλητήρια και κάθε τι ανεπιθύμητο, που μπαίνει στο σώμα μας. Με την πάροδο όμως του χρόνου, τα άλατα συσσωρεύονται με συνέπεια να χρειάζονται θεραπευτική αγωγή καθαρισμού για να παραμείνουν ενεργά και να δουλεύουν αποτελεσματικά.

Βήματα για υγιή νεφρά

Εκτός από την υπέρταση, το σακχαρώδη διαβήτη και τη λήψη ορισμένων φαρμάκων, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που φθείρουν τις νεφρικές μας λειτουργίες, όπως είναι η παχυσαρκία, το κάπνισμα, οι πέτρες στα νεφρά. Για να τα προστατεύσετε, λοιπόν, πρέπει:
1. Να ρυθμίζετε την αρτηριακή σας πίεση.
2. Να ελέγχετε τη γλυκόζη στο αίμα σας.
3. Να μειώσετε τη χοληστερίνη σας.
4. Να διατηρείτε το βάρος σας σε φυσιολογικά επίπεδα ή να χάσετε βάρος όσοι είστε υπέρβαροι.
5. Να σταματήσετε το κάπνισμα.
6. Να αυξήσετε τη σωματική σας δραστηριότητα.
7. Να αντιμετωπίσετε την αναιμία και τις πέτρες στα νεφρά, όσοι έχετε.

Τα νεφρά σας δουλεύουν… ρολόι;

     Δυστυχώς, η φθορά των νεφρών δεν έχει συμπτώματα. Οι νεφρικές παθήσεις, εξάλλου, εκτός από τη νεφρολιθίαση, δεν πονάνε και έτσι δεν μας ειδοποιούν έγκαιρα. Όταν αυτά εκδηλωθούν,με σημάδια όπως δηλαδή πολυουρία, νυκτουρία, πρήξιμο στα βλέφαρα και τα πόδια, μπορεί να έχει χαθεί ήδη το 50% της λειτουργίας και των δύο νεφρών. Για να μάθουμε πόσο καλά λειτουργούν τα νεφρά μας, υπάρχει μόνο ένας τρόπος: οι προληπτικές μικροβιολογικές εξετάσεις εξετάσεις. Οι περισσότερες, άλλωστε, μορφές νεφροπάθειας μπορούν να προληφθούν ή να αντιμετωπιστούν και η εξέλιξη της νόσου να περιοριστεί αν εντοπιστεί νωρίς. Είναι απαραίτητο, λοιπόν, όλοι στο πλαίσιο της πρόληψης να ελέγχουμε κατά διαστήματα τη λειτουργία τους με απλές εξετάσεις αίματος. Η κυριότερη μέτρηση είναι αυτή της κρεατινίνης, που δείχνει πόσο καλά τα νεφρά καθαρίζουν το αίμα. Επιβάλλεται, επίσης, η ανάλυση ούρων για την ανίχνευση κυρίως ­πρωτεϊνουρίας και αιματουρίας. Οι εξετάσεις αυτές είναι ανώδυνες και αξιόπιστες.

 ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΑ ΝΕΦΡΑ ΣΟΥ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ

  - Ψιλοκόψτε ένα μάτσο μαϊντανό και βάλτε το σε μια κατσαρόλα, ρίξτε 1,5 λίτρα νερό, βράστε το για ένα δεκάλεπτο, αφήστε το το να κρυώσει , σουρώστε το αδειάστε το σε ένα καθαρό μπουκάλι και βάλτε το μέσα στο ψυγείο να κρυώσει. 
Πίνετε ένα ποτήρι την ημέρα και θα δείτε σύντομα μεγάλη διαφορά. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και φύλλα βασιλικού για πιο καλύτερο άρωμα.
Ο μαϊντανός είναι γνωστός σαν το καλύτερο καθαρτικό για τα νεφρά και είναι φυσικό.

Παραπομπές: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

πως φτιαχνω blog