13 Μαΐ 2012

Γιατί είναι απαραίτητο να τρώμε φρούτα!

    Οι ρυθμοί της ζωής στις μέρες μας έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό και όλοι είναι στο τρέξιμο για να προλάβουν να κάνουν τις δουλειές τους. Το άγχος έχει γίνει ένα με την καθημερινότητα μας  με αποτέλεσμα να λείπουμε πάρα πολλές ώρες από το σπίτι και η διατροφή μας να μην είναι σωστή.
   Έτσι, ο οργανισμός μας χρειάζεται να είναι εφοδιασμένος...
με ενέργεια και δυνάμεις για να ανταπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες. Μια σημαντική πηγή ενέργειας για τον οργανισμό αποτελούν τα φρούτα. Τα περισσότερα από αυτά έχουν σημαντικές βιταμίνες, για την σωστή λειτουργία του οργανισμού. Τρώγοντας άφθονα φρούτα, εφοδιάζουμε τον οργανισμό μας με δύναμη και ενέργεια,ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στην αυξημένη δραστηριότητα. Το ίδιο καλό προσφέρουν και οι χυμοί των φρούτων, οι οποίοι εκτός από το να μας δροσίζουν, αποτελούν σημαντική πηγή τόνωσης του οργανισμού μας.
    Επιπλέον μας προστατεύουν από το οξειδωτικό στρες και από χρόνιες παθήσεις, λόγω των αντιοξειδωτικών ουσιών τους και αποτελούν έναν πολύ αποτελεσματικό τρόπο ενυδάτωσης του σώματος, καθώς αποτελούνται κατά κύριο λόγο από νερό.
    Είναι λοιπόν καλό να εντάξουμε στην καθημερινή μας τροφή τα φρούτα Τα οφέλη των φρούτων συνδυάζονται με τις ευεργετικές ιδιότητες των Ω3 λιπαρών οξέων, που συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς και στη καλή λειτουργία του εγκεφάλου, καθώς και των φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και συμβάλλουν στη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους.

Παραπομπές:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

πως φτιαχνω blog